De tijd stond stil

De tijd stond stil

Een roman over liefde, traumaverwerking en de kracht van vriendschap

Anne Avalle keert op 63-jarige leeftijd vanuit Frankrijk terug naar Nederland. Ze heeft iets vreselijks meegemaakt en weet niet meer hoe ze verder moet. In haar nieuwe huis in Nederland raakt ze bevriend met drie buurvrouwen, die net zoals zij op een kruispunt in het leven staan. Ze zijn allen rond of boven de zestig en het laatste deel van hun leven is begonnen. Binnen een paar weken delen de vriendinnen lief, wijn en leed. Weduwschap en verkeerde minnaars, alles wordt besproken. Toch houdt Anne haar eigen pijnlijke verleden verborgen. Wat is er gebeurd? Kan de vriendschap met haar nieuwe vriendinnen haar helpen om haar verhaal te delen en het trauma te verwerken?
De werkelijkheid is soms ongeloofwaardiger dan fantasie…

“De schrijfster weet de lezer van begin tot eind mee te nemen in deze mooie roman met dramatische hoogtepunten. Zeer boeiend boek. Een aanrader.”
- Kenneth Leeflang, Curaçao

“Op hartverwarmende wijze is in dit boek een diep innerlijk trauma getransformeerd tot een heerlijke roman waarin de tijd vertraagt. Dat het mag ontspannen en verwarmen, en tot inspiratie mag zijn voor velen die ernaar verlangen van hun leed los te komen, en het te composteren tot iets waar de wereld blij van wordt.”
- Lotus Verhoeven, GZ-psycholoog.

De verhalen van Anne en haar vriendinnen zijn boeiend, ontroerend en laten je ook soms lachen.De schrijfster weet goed de spanning op te bouwen en ons mee te nemen in het bijzondere leven van Anne, haar familie en haar vriendinnen. Het is geen voorspelbaar verhaal en daarom kun je het boek niet meer wegleggen.
- Inske den Dulk - Posthumus Meyjes, Wings of Support.

Bestellen