het magische getal zeven.- verbonden met het universum.

In een eerder blog heb ik jullie verteld dat ik overtuigd ben van de theorie van de zeven jaars cyclus... De vrouwen in mijn boek die worstelen met de ontwikkelingsfase die bij hun leeftijd hoort. Ze zijn gewone aardse mensen, drijvend op de levensrivier en gestuurd door kosmische invloeden, zoals wij allemaal.

 • De dames zijn al op leeftijd en hebben lessen geleerd in hun levens, maar op dit keerpunt in hun bestaan mogen ze terugkijken en nieuwe keuzes maken om de rest van het leven hier op aarde nog in te vullen... En wat nu?

 • Alle hoofdpersonages zijn tussen het 58e en 65e levensjaar.

Nog even herhalen in het kort.

 • 1-7= ontwikkelen van de basis behoefte en veiligheid.
 • 7-14= ontdekken van de emoties in het contact met de ander.
 • 14-21= ontwikkelen van eigenwaarde.
 • 21-28= ontwikkelen van het hart, en talenten.
 • 28-35= ontwikkelen communicatie, terugkijken en keuzes maken voor de volgende 14 jaar.
 • 35-42= ontwikkelen van visie en inzicht.
 • 42-49= het zevental is rond en nu kan de mens zich verbinden met de kosmos en vindt zijn eigen oorspronkelijke identiteit, vrijheid van keuzes maken.
 • Rond het 49e levensjaar - lees 50 jaar oud - wordt de mens geconfronteerd met de eigen kracht en zwaktes die we in ons leven hebben opgedaan. Vanaf dit levensjaar krijgen we de kans onze ontwikkeling te her-definiëren en te herstellen. Daarna kunnen we weer aan de slag met de eerste fase, onze veiligheid die we nu mogen baseren op de geleerde lessen. De emotionele behoeften mogen worden herzien en her-definiëren wat liefde inhoudt, een fase waar de vrouwen in mijn boek het zwaar mee hebben.
 • Tussen de 63 en 69 jaar mag een mens de eigen 'waarde' opnieuw leven inblazen, maar nu pensioen gerechtigd en dus zonder maatschappelijke referentie. In de laatste fase van het menselijk bestaan komen we steeds dichter bij de oorsprong van het ervaren van universele liefde het het werkelijk bereiken van de ander zonder vastzittende overtuigingen.

 • Kijk maar eens om je heen... reken de leeftijden maar uit en wees nieuwsgierig naar de ervaringen, je zult versteld staan, je kunt er een boek over schrijven.:)

 • [citaat Wiki] Het getal zeven symboliseert alle positieve en waardevolle zaken die er bestaan, zoals een voorspoedig leven, geluk, vernieuwing en perfectie. Sommige numerologen geloven zelfs dat nummer zeven zo perfect en krachtig is dat het een verbinding met het universum vertegenwoordigt.

 • Een lichaamscel bestaat zeven jaar en elke zeven jaar zijn we dus een nieuw mens, zo wordt beweerd.
 • Ook in de oude geschriften speelt het getal zeven een belangrijke rol - De zeven plagen? en ook de zeven dagen van de schepping. Zeven chakra's, de zeven dagen van de week.

Het getal zeven wordt ook zichtbaar in de natuur - zie de bijgaande foto van de paraplu varen, - zeven bladen aan een tak- het herhaalt zich in zeventallen. De natuur toont ons dat het getal zeven van belang is. Zeven zeeën en zeven kleuren van de regenboog.

Zeven is samengesteld uit de drie - driehoek (verbonden met drie-eenheid van de geest) en het vierkant (verbonden met de vier elementen van de materiële wereld), die twee volmaakte figuren vormen als geïntegreerd symbool de vergeestelijkte mens. De driehoek en het vierkant vormen samen het symbool voor het getal 7.

Een van de natuurvolkeren die volgens deze theorieën leeft zijn de Maori's in Nieuw Zeeland.

Een prachtig land met een overweldigend mooi landschap waar alles nog zo puur is, onaangetast door de mens en dus wonderschoon. In dat land heb ik deze foto gemaakt, van de paraplu varen die daar weelderig groeit en is samengesteld volgens het getal 7. Het is dan ook niet raar dat de God van de Maori's het licht, het vuur en de natuur vertegenwoordigd. Niks God in een hokje met een toren om ons van afstand te intimideren, gewoon de lichtgevende levensenergie die deze mensen naar elkaar toe ademen als ze elkaar begroeten, met voorhoofden tegen elkaar. Zelfs de Europeanen die destijds hebben getracht het land te kerstenen (historisch massaal bekeren tot het ware geloof) , leven daar nu volgens de Maori overtuigingen. De kosmos, de natuur en het licht hebben gewonnen van de opgelegde patronen en rituelen binnen de aardse kerk.

Zoals de Maori's sinds de goede oudheid met hun handen wapperen tijdens de dans om de trilling en energie van moeder aarde te verbeelden, zo wordt deze theorie nu bevestigd door de kwantum fysica - alles is trilling en energie. Niet alleen de paraplu varen, maar alle bloemen en planten vertonen - op die plaatsen waar de oertrilling niet verstoord is - een wonderschone vorm van harmonie, geschapen door moeder aarde en ontluikt volgens de trilling van het samengestelde zevengetal= 3 licht, 4 leven, 7 harmonie.


Twitter Facebook LinkedIn Volgen