De zeven jaar cyclus

Intussen hebben veel potentiële lezers mijn boek 'De tijd stond stil' aangeschaft. Hoe wordt het boek ontvangen? Is de boodschap duidelijk? Een vrouw (vrouwen) in geestelijke nood, vlucht gedrag. Trauma verwerken. Liefde familie, de kracht van vriendschap.

De vrouwen in mijn roman staan allen op een kruispunt en ik kan niet anders dan een overeenkomst zien met de ellende die Linda de Mol nu doormaakt. Het kruispunt en de klap die daar het startpunt voor was, het overkwam hen op dezelfde leeftijd.

Volgens de 7 jaars cyclus - (Antroposofie - Jung) heeft elke levensfase van 7 jaar een eigen thema.

Hoe oud is Linda eigenlijk vroeg ik mij af, waarom wordt nu plotseling de bodem onder haar voeten weggeslagen en valt ze in het diepste gat dat een mens kan bedenken? Oh, wacht, ze is 58 jaar. Nu begrijp ik het. De eerste signalen moeten al rond haar 50e binnen gekomen zijn. Had ze toen sterk moeten zijn en moeten beseffen dat het nooit zou overgaan? Of leefde ze door met hoop, hoop dat alles zou blijven zoals het was.


Linda de Mol is een super sterke vrouw met een oneindige hoeveelheid talenten en drijvend op een stroom van geluk, zo lijkt het. Wat haar is overkomen gun je geen mens. Dat Linda niets wist van de escapades van haar man geloof ik direct.

  • Een vrouw die bedrogen wordt door haar man, hoort het pas als laatste. Ze sluit haar oren voor de geruchten om haar heen en moet er met haar neus opgedrukt worden en dan nog geloof je je oren en ogen niet, want als je dat wel doet... dan weet je dat je wereld instort en is er geen weg meer terug.
  • Natuurlijk was er vermoeden, maar uitgepraat en weggeschoven. Pfff! zo, en door met het leven... tot dat de slagboom onvermijdelijk valt.

  • Linda de Mol zit in dezelfde levensfase als de vrouwen in mijn boek. Het grote laatste kruispunt in het bestaan. Een levensfase waarin we vorm moeten gaan geven aan de laatste periode van ons bestaan.

Tussen het 56e en 63e levensjaar wordt ons gevraagd om onze emotionele behoeften opnieuw te bezien, te herdefiniëren. De slagboom valt. Wat niet past moet weg en wat verborgen was wordt in het licht geplaatst. Trauma's worden verwerkt.

Dat is Linda nu ook overkomen. Niemand wordt gespaard. Helaas ligt ze in een schijnwerper, rollend in de restanten van haar bestaan doordat ze 14 jaar geleden koos voor een man die haar bedroog. 14 jaar geleden. twee keer 7. En Jeroen? Toen de klap kwam was hij 50 jaar oud en zat midden in de fase van confrontatie met innerlijke zwaktes en verborgen leed.

De dames in mijn roman 'De tijd stond stil' zitten allen in deze fase, zoekend naar de juiste weg. Ze moeten wel omdat de deur achter hen is dichtgeslagen. Foute keuzes die gemaakt zijn in de voorgaande jaren moeten worden hersteld. Soms loop je werkelijk jaren rond op de rotonde of staat de tijd jarenlang stil, op de pauzeknop, om de klap te verwerken. Werkend aan je Zelf, tot er weer licht schijnt aan de horizon. Inzicht geeft uitzicht.

'Voorbij je schaduw wacht een nog mooier mens ' zei Carl Jung.

Laten we Linda sterkte wensen.


Twitter Facebook LinkedIn Volgen


Reacties

Zo als jij weet heb ik je boek gelezen , maar daar ik veel heb mee gemaakt heb er altijd over gezwegen en wat het toeval is dat er een is die het weet door zijn vragen en heb ik het onbedoelt in een adem verteld.
Atie, op 25-09-22
Hallo Atie, wat een geluk dat het boek je zo geraakt heeft dat de deur van het zwijgen is opengegaan. Praten over een opgelopen trauma of een gebeurtenis waardoor je pijn hebt geleden is essentieel voor je gezondheid. Als we zwijgen blijven we besluiten nemen gebaseerd op de pijn uit het verleden en kleurt het je heden en je toekomst.
IK wens je veel geluk en hoop dat -door het te vertellen- de last van het verleden minder wordt.
Een warme groet van Dees

De zeven jaar cyclus

het magische getal zeven.- verbonden met het universum.

De kracht van vriendschap wordt gevoed door ieders onafhankelijkheid.

Een eind aan het eenzame pad.

Wie niet bang is kan ook niet moedig zijn.

Heb je ooit zelf een trauma opgelopen? vroeg de journaliste van de krant...