De tijd stond stil

De tijd stond stil, de titel van mijn boek... Is het een goede titel?

Ik zag bij Bol.com dat er heel veel boeken zijn met dezelfde titel, geen idee dat dat mocht, maar er is blijkbaar geen patent aangevraagd op het stilstaan van de tijd. Wel hebben veel boeken hetzelfde onderwerp, een ramp die iemand overkomt waardoor de uitspraak ter sprake komt. Toch hoeven er geen rampen te gebeuren merk ik om het stilstaan van de tijd te ervaren. Nu, na 2 september, de dag dat mijn boek het levenslicht zag, leek de tijd zeker stil te staan.

Lieve mensen direct het boek bestelden kregen vervolgens niks omdat de persen van de drukkerij stilstonden... door papier gebrek? Ook denk ik dat de mannen van de drukkerij veelvuldig frikandellen eten en doordat zij deze moesten ontberen - de frikandellen zijn namelijk zeldzaam geworden doordat de gasprijzen de frituurpan uitrijzen - bleef er weinig energie over om de drukpersen achter de broek te zitten.

Gelukkig draaien de persen nu op volle toeren en zit ik met ingehouden adem op de bank, wachtend op de meningen van de lezers. Ook wachtend op een een artikel in een weekblad waarvoor het interview al achter de rug is en foto's konden worden gemaakt in de tuin omdat de zon nog scheen. Ook wachtend op een uitnodiging van een tv zender en een radio zender. Eerst moet het boek gelezen worden en de meningen gevormd.

Tot die tijd staat de tijd voor mij even stil. Een reden om met dochter, schoonzoon en hond een weekend af te reizen naar Zeeland waar het ouderlijk nest van onze hond Fiepje vandaan komt. Een reunie om zo maar te zeggen. Mooie manier om de tijd door te komen. We gaan genieten.


Twitter Facebook LinkedIn Volgen


Reacties

Lieve Dees,

Wat een pracht! Wat een epos! Dankjewel dat ik met je mee mocht lopen door een aangrijpend, roerend en inspirerende verhaal. Waar ik momenten het gevoel van herkenning ervaarde, de personages zo krachtig, zo kwetsbaar, zo echt.

Wat ik zo bijzondere vind dat je de spanning van het naderend noodlot subtiel opbouwt. Een schrijven waar de betekenis van familie en vriendschap in verwerking van trauma, verlies en rouw krachtig binnenkomt. Geweldig ook dat je, bewust of onbewust, een lans breekt voor psychologische hulp. Idioot dat het anno 2022 nog steeds nodig is om dat taboe te doorbreken.

Dees, ik ben trots op je! Dit boek is een script en film waardig!

M.
Murdo, op 17-09-22

De tijd stond stil

het magische getal zeven.- verbonden met het universum.

De kracht van vriendschap wordt gevoed door ieders onafhankelijkheid.

Een eind aan het eenzame pad.

Wie niet bang is kan ook niet moedig zijn.

Heb je ooit zelf een trauma opgelopen? vroeg de journaliste van de krant...